Ak túžite po vláčnom cheesecaku, ktorý nie je príliš sladký ani hutný, práve ste ho našli. Ovocná poleva na vrchu dodá dezertu príjemnú sladkokyslú bodku.
Na cheesecake budete potrebovať:
Korpus:
- 125 g maslo
- 200 g sušienky (bebe alebo iné)
Cesto:
- 500 g mascarpone
- 500 g tvaroh (ak chcete cesta menej, pridajte menej tvarohu alebo mascarpone)
- 2 vajíčka
- 3 PL medu (dosladiť si môžete podľa chuti)
Poleva:
- 350 g mrazeného ovocia (podľa výberu)
- 3-4 PL vody
- 2 PL vanilkového pudingu
Postup:
Korpus:
- Predhrejte rúru na 150 °C.
- Rozpustite maslo. Sušienky pomeľte alebo podrvte na drobné kúsky a zmiešajte s maslom do tuhšej zmesi.
- Tortovú formu vymastite maslom alebo ju vystlite papierom na pečenie.
- Pripravenú zmes vysypte do formy, dôkladne utlačte a pečte 10 minút. Po upečení nechajte korpus mierne vychladnúť.
Príprava cesta:
- Zmiešajte mascarpone, tvaroh, med a vajíčka. Odporúčam miešať ručne metličkou, aby zmes nebola príliš tekutá.
- Vylejte zmes na vychladnutý korpus, jemne potraste formou, aby zmes sadla rovnomerne.
- Do rúry vložte hrnček s vodou, aby sa zabránilo prasknutiu a cheesecake sa rovnomerne prepekol. Pečte pri 150 °C približne 50 minút.
- Po upečení nechajte cheesecake chladnúť.
Poleva:
- Do hrnca dajte mrazené ovocie, podlejte lyžičkou vody a priveďte k varu.
- V samostatnej miske zmiešajte 2-3 lyžice vody s 2 PL práškového pudingu, tak aby vám nevznikli hrudky.
- Pripravenú zmes vlejte do ovocia a za stáleho miešania varte, kým hmota nezhustne.
- Polevu rovnomerne vylejte na cheesecake. Vložte ho na pár hodín do chladničky, aby poleva stuhla a cheesecake získal správnu, tuhú konzistenciu.
Dobrú chuť. 🙂