Jednoduchý cheesecake s ovocnou polevou

Ak túžite po vláčnom cheesecaku, ktorý nie je príliš sladký ani hutný, práve ste ho našli. Ovocná poleva na vrchu dodá dezertu príjemnú sladkokyslú bodku.

Na cheesecake budete potrebovať:

Korpus:

  • 125 g maslo
  • 200 g sušienky (bebe alebo iné)

Cesto:

  • 500 g mascarpone
  • 500 g tvaroh (ak chcete cesta menej, pridajte menej tvarohu alebo mascarpone)
  • 2 vajíčka
  • 3 PL medu (dosladiť si môžete podľa chuti)

Poleva:

  • 350 g mrazeného ovocia (podľa výberu)
  • 3-4 PL vody
  • 2 PL vanilkového pudingu

Postup:

Korpus: 

  • Predhrejte rúru na 150 °C.
  • Rozpustite maslo. Sušienky pomeľte alebo podrvte na drobné kúsky a zmiešajte s maslom do tuhšej zmesi.
  • Tortovú formu vymastite maslom alebo ju vystlite papierom na pečenie.
  • Pripravenú zmes vysypte do formy, dôkladne utlačte a pečte 10 minút. Po upečení nechajte korpus mierne vychladnúť.

Príprava cesta:

  • Zmiešajte mascarpone, tvaroh, med a vajíčka. Odporúčam miešať ručne metličkou, aby zmes nebola príliš tekutá.
  • Vylejte zmes na vychladnutý korpus, jemne potraste formou, aby zmes sadla rovnomerne.
  • Do rúry vložte hrnček s vodou, aby sa zabránilo prasknutiu a cheesecake sa rovnomerne prepekol. Pečte pri 150 °C približne 50 minút.
  • Po upečení nechajte cheesecake chladnúť.

Poleva:

  • Do hrnca dajte mrazené ovocie, podlejte lyžičkou vody a priveďte k varu.
  • V samostatnej miske zmiešajte 2-3 lyžice vody s 2 PL práškového pudingu, tak aby vám nevznikli hrudky.
  • Pripravenú zmes vlejte do ovocia a za stáleho miešania varte, kým hmota nezhustne.
  • Polevu rovnomerne vylejte na cheesecake. Vložte ho na pár hodín do chladničky, aby poleva stuhla a cheesecake získal správnu, tuhú konzistenciu.

Dobrú chuť. 🙂

cheesecake s ovocnou polevou

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *