Falafel z cícera

falafel v placke

Falafel je obľúbená náhrada mäsa pre vegánov, no nepohrdnem ním ani ja ani ne-vegetarián. Sú to guľôčky, pečené alebo opekané na panvici.

Tento pokrm pochádza z arabských krajín, kde je podávaný v arabskom chlebe alebo placke – pite

Potrebujete:

  • 140 g cícera v konzerve
  • 1-3 lyžice citrónovej alebo limetkovej šťavy
  • 1 vajíčko alebo 2 lyžice hladkej / celozrnnej múky
  • petržlenovú alebo koriandrovú vňať
  • lúpané sezamové semiačka
  • strúčik cesnaku
  • 1 lyžička olivového oleja
  • soľ, korenie

Postup:

Cícer zlejte zo šťavy a rozmixujte ho so všetkými surovinami okrem vajíčka alebo múky. Tie pridajte len vtedy, ak by vám zmes nedržala spolu. Zo zmesi vytvarujte guličky a môžete dať piecť do trúby alebo osmažiť na panvici. V trúbe pečte na 190° C, 20-25min. 

Samotný Falafel je suchý, najlepšie preto chutí s (maďarským) Ajvarom alebo avokádovým či iným dipom. Podávať ho môžete prakticky s čímkoľvek 🙂

Dobrú chuť! 🙂 

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore